Vrouwen halen zwemdiploma door Goed Bezig!

28 feb 2019
Goed Bezig 2019

In het kader van het programma Goed Bezig! in Spangen, Bospolder-Tussendijken en Oud-Mathenesse/Witte Dorp leren vrouwen zwemmen en halen hun A diploma.
Ongeveer veertig vrouwen met een kleine beurs uit Delfshaven, die niet of nauwelijks kunnen zwemmen en dit heel graag willen leren krijgen elke dinsdagochtend, onder schooltijd, zwemles. Daarmee krijgen zij de kans om een zwemdiploma te halen. Ze betalen een eigen bijdrage van €15,- voor 4 lessen. De rest wordt gesubsidieerd door de gebiedscommissies uit bovenstaande gebieden. De zwemlessen worden georganiseerd en ondersteund door ambassadeurs (vrouwen uit de wijk) van het programma Goed Bezig! Het initiatief en de behoefte komt vanuit de vrouwen zelf.

Vanuit de wijk worden vrouwen geselecteerd die de opleiding zweminstructeur/toezichthouder willen gaan volgen. In september 2018 is een van onze ambassadeurs gestart met deze opleiding, gesubsidieerd door sportstimulering Rotterdam. Zij loopt nu stage bij de zwemlessen en kan straks aan de slag als zwemjuf!

Inmiddels hebben de eerste vrouwen hun A diploma gehaald! Dat betekent dat ze voortaan vrij kunnen gaan zwemmen op maandagavond tijdens de zwemavond speciaal voor vrouwen. Zwemmen ontspant en vermindert je stress, is goed voor al je spieren, is gezond en gezellig!

Goed Bezig! is een programma wat uitgevoerd wordt in de wijken Spangen en Tussendijken met subsidie van FondsNutsOhra en hun landelijk programma ‘Een gezonde toekomst dichterbij’. FNO wil kansen vergroten voor kwetsbare groepen. Gezinnen met een lage sociaaleconomische status zijn minder gezond en daarmee kwetsbaar. Door het ondersteunen van projecten die de gezondheid van gezinnen in achterstandssituaties verbeteren, komt ook voor deze kinderen en ouders een gezonde toekomst dichterbij.

Alsare levert de projectleider voor dit programma.

Website: https://www.fnozorgvoorkansen.nl/project/goed-bezig/ 

 

 

 

 

 

Terug naar het blog overzicht