Pilot Sportbedrijf; aanloop naar de eindopdracht

20 apr 2018

Na de aftrap van de taaltraining binnen de context ‘klantgericht handelen’ op 6 februari 2018, is gebleken dat deze pilotgroep graag meer wilt betekenen voor de transitie van het Sportbedrijf. Een organisatie waar de cursisten allemaal al decennia lang werkzaam zijn.

 

Deze betrokken groep deelnemers hecht veel waarde aan het slagen van de transitie van het Sportbedrijf naar een zelfstandig bedrijf. De ontwikkeling van de organisatie is voor hen cruciaal en daarom dragen zij graag hun steentje bij. Tijdens de lessen ontstond er regelmatig dialoog ten behoeve van organisatiebrede verbetering. Daarom heeft Alsare bedacht een mooie eindopdracht toe te voegen aan de cursus; “Hoe ziet jullie droomorganisatie er uit?”. Dit idee is door zowel het Sportbedrijf als de deelnemers met enthousiasme ontvangen.

 

Onderwerpen die in groepjes worden besproken en uitgewerkt zijn:

  • communicatie (intern en extern)
  • facilitair (wat heb ik nodig om mijn werk te kunnen doen/welke elementen heeft de organisatie nodig)
  • gedrag (wat vinden we belangrijk en hoe gaan we daar mee om)

 

Het resultaat van de eindopdracht wordt tijdens de laatste les gepresenteerd en overhandigd aan de directie en het management van het Sportbedrijf. Hoe dat precies wordt vormgegeven blijft nog een verrassing.

Terug naar het blog overzicht