Om mee te draaien in onze kenniseconomie moeten burgers goed zijn opgeleid én hun kennis en vaardigheden voortdurend ontwikkelen. ‘Een leven lang leren’ geeft mensen de beste kansen. Een leven lang leren dient niet alleen economische doelen, maar ook de culturele vooruitgang van de samenleving en de persoonlijke ontwikkeling van burgers. Het is voor iedereen van belang.

Kennis en vaardigheden die buiten het onderwijs zijn verworven moeten ook benut kunnen worden. Mensen kunnen in veel situaties leren. In bijvoorbeeld een vrijwilligersfunctie kan een mens dingen leren die hij/zij in een baan goed kan gebruiken. Voor deze vaardigheden moet iemand een certificaat kunnen krijgen.

samen-tekst-doornemen

Bij een leven lang leren gaat het om het vinden van verbindingen tussen informeel (al doende leren), non-formeel (cursussen, trainingen) en formeel leren (onderwijs).

Mensen willen ook op latere leeftijd graag leren als het doel wat zij daarmee bereiken maar heel duidelijk is van te voren.

In het project WerkSaam! krijgen mensen een kans om hun talenten te ontwikkelen door middel van formele en non-formele educatie. Hierdoor kunnen realistisch gestelde doelen behaald worden.

Alsare biedt voor mensen die aan de slag willen met hun talent een modulair traject aan waarmee aantoonbaar resultaat behaald wordt en kansen op duurzaam participeren vergroot worden.