Goed, Beter, Best!030 in Utrecht

28 apr 2016

“Wat leer je nou in die oudercursus?”
“is dat ook interessant als je de Nederlandse taal niet zo goed spreekt”
Allemaal vragen, die ouders stellen voordat zij zich inschrijven voor deze oudercursus van Alsare bij peutercentrum Da Costa..

Peutercentrum Da Costa ligt in de wijk Kanaleneiland in Utrecht en is één van de locaties waar met succes door trainers van Alsare de oudercursus Goed, Beter, Best!030 wordt gegeven. Ouders zijn enthousiast en willen graag over hun ervaringen vertellen.

Samira en Hakima zijn twee van die enthousiaste moeders
Ouders krijgen altijd het thema en de woorden die erbij horen mee naar huis. Het thema met de woorden worden besproken in de oudercursus en dat is erg leuk. Zo weet je als ouder waar de kinderen het in de groep over hebben en welke woorden ze leren. En als ouder leer je dan: hé, daar kun je zelf mee oefenen thuis! Zo kom je erachter hoe je samen met je kind op een speelse manier aandacht kunt besteden aan deze thema’s.
We hebben ook in de groep gekeken wat de kinderen daar allemaal doen. Wat doen ze in de poppenhoek en in de bouwhoek en bij het buiten spelen? Kinderen kunnen urenlang spelen. Spelen is eigenlijk ongemerkt leren; hard oefenen voor de grote mensenwereld.
Tijdens de cursus krijg je een heleboel ideeën wat je thuis allemaal nog meer kan doen met je kind. Het is ook fijn om met andere ouders te praten over hoe zij met hun kind omgaan. En natuurlijk komen er dan ook vragen als: “mijn kind wil geen groente eten” of “mijn kind luistert niet, wat moet ik doen”. Daar praat je dan met elkaar over en vaak krijg je goede tips en adviezen. En het is niet erg wanneer je de Nederlandse taal niet zo goed spreekt. Er is altijd wel een ouder die even kan vertalen en je kunt in de cursus ook de taal leren en oefenen.

Allebei vinden ze de cursus leuk en gezellig en je leert andere ouders beter kennen! Bovendien krijg je na afloop een certificaat en daar zijn alle ouders en hun kinderen heel trots op.
Goed, Beter, Best!030 wordt gegeven op verschillende locaties in Utrecht in de wijken Overvecht, Kanaleneiland en Zuilen. Binnenkort gaan er ook cursusgroepen starten in de wijk Hoograven.

Terug naar het blog overzicht