Ik kan het nu zelf!!

2 aug 2019

Onlangs hebben de tien deelnemers aan de cursus Taal & Administratie hun certificaat in ontvangst genomen in de Bibliotheek Krimpenerwaard in Bergambacht.

Deze cursus is door Alsare samen met het Taalhuis Krimpenerwaard ontwikkeld. Acht weken lang werden de cursisten bijgeschoold in de Nederlandse taal binnen de context van je eigen (financiële) administratie kunnen doen. Thema’s zoals budgetteren, sparen, toeslagen en (verplichte) verzekeringen zijn behandeld.

Voor docent Arno was het een verrassende hernieuwde kennismaking met een aantal cursisten. Zij hadden namelijk onlangs bij hem hun inburgeringscursus afgerond. Een mooi vervolgtraject dus om echt de regie op je eigen financiële leven te kunnen gaan voeren.

De cursus duurde acht weken waarin de deelnemers twee keer per week les hadden: op woensdag van Arno Vervelde, docent van Alsare en op vrijdag van Marlies Ursum, taalvrijwilliger bij de Bibliotheek. De lessen op vrijdag waren praktisch, zodat de cursisten het op woensdag geleerde direct in praktijk konden brengen. Tijdens deze praktijklessen kwamen gastsprekers langs van onder meer de woningcorporatie, Schuldhulpmaatjes en DigiD. Zij gaven tekst en uitleg over hoe om te gaan met een klein budget, welke toeslagen en vergoedingen er zijn en hoe je DigiD werkt.

Als afsluiting hield elke deelnemer een korte PowerPointpresentatie over hetgeen hij geleerd had en wat hij er straks na de cursus mee blijft doen. Bijvoorbeeld het organiseren en budgetteren van een verjaardagsfeest voor je kind.

Alle cursisten van harte gefeliciteerd met het behalen van hun certificaat!

Terug naar het blog overzicht